måndag 28 februari 2011

ramar ramar ramar

Hej på er!

Ja, nu är jag hemma igen efter ett par dagars inspiration i Danmark tillsammans med 60 goa kvinnor och 1 man. Jag som absolut inte skall stressa har haft det hett om öronen när 4 kurser skulle klaras av i ett allt annat än rofyllt tempo. Stackars väninnan Lina fick hjäla sin svettande vän ibland och skära lite bitar åt mig ibland. På en kurs fick vi testa att göra en ram åt ett foto och det var jättekul! Jag fastnade verkligen för denna metod. Här har jag gjort den tillsammans med en liten Tilda från Magnolia som denna gången inte färgats utan jag tog fram embosspulvret istället. Sugen på lite bling-bling! Jag maskade tilda och använde en av mina nya clearstamps jag köpte på kryssningen.


Köpte lite roliga blommor och andra hängen i metall. Min ink blendingtool har jag verkligen använt mycket i helgen och den är underbar att använda. Skall skaffa mig en riktig skrapa till kanterna med en sax går ju faktiskt också bra. Pappren är från Majas och heter "ska vi ta en fika" (har jag för mig..)


Inuti satte jag lite papper, kakpapper och blommor. Det skall ju helst vara fint innuti med.
Jag kommer att vara med i följande tmaningar med detta kort:

Det här är min andra LO genom tiderna. Har aldrig varit sugen på att göra dem helt enkelt. Denna gjorde vi på kryssningen och jag använde mig av ett underbart kort på mig och min dotter när jag gifte mig med hennes far 2005. Jag älskar detta kortet!
Jag vann andrapris med denna LO på kursen.
Fick jättefina romantiska papper med mig hem.
I kanten rev vi upp en skåra, klippte till mindre bitar , rev dem och satte fast under.Vi stansade ut blommor med samma papper vi använt till LO´n, sprayade dem med vatten, knycklade ihop dem till bollar och vek sedan ut dem igen.
Lite stickles blir alltid fint på dekorationerna.
Den veckade pappersbården blev jättesöt.


Här hemma använder jag mig mest av lite mer moderna papper och jag kände att jag ville prova samma metoder fast med helt andra foton och papper. Jag plockade fram bilder på lille Oliver från våren 2008, strax innan hans 2 årsdag. Efter ett halvår med 8 öroninflammationer fick han hjärnhinneinflammation och han var riktigt sjuk. Han blev döv på ena örat och hörselskadad på vänster. Idag mår han bra men jag tänker på hans sjukdomstid varje dag.


Både moster, farmor och mormor kom på besök på lassarettet under veckorna vi låg där. Fotot på min älskade mamma med Oliver i famnen är magiskt och jag vet att hon älskade sina barnbarn mycket. Mamma gick bort för lite mer än ett år sedan så bilder på henne betyder extra mycket.Tack för att ni tog er tid att komma förbi!
Lämna gärna en kommentar! Jag blir sååå glad då.
<3

5 kommentarer:

 1. Så flott kort!
  Stilig med gull embossingen.
  Takk for at du deltar hos MDUC denne uken.
  Klem Anne

  SvaraRadera
 2. Först vill jag bara säga att jag tycker att kortet var jättesnyggt med guldembossad Tilda, verkligen effektfullt. LO´n var också underbart snygg med mycket vackra detaljer. Fotot var ett guldkorn.
  Sen vill jag säga att jag skickar en tanke till er som gått igenom detta jobbiga med ett sjukt barn. Min son är 4 år nu och när han var två år så var han väldigt mycket sjuk och hade många öroninflammationer. Plötsligt började han få yrselanfall och vi var tvungen att låta honom genomgå en massa röntgenundersökningar då han var tvungen att sövas. Sedan fick vi beskedet att han hade något fel på ett blodkärl i huvudet, att han inte fick anstränga sig eller gå på dagis tills vidare. Man upptäckte även ett blåsljud på hjärtat. Den dagen när doktorn ringde (ja, besked per telefon!!!!!!!!!) och sa att han hade detta troliga aneurys i huvudet glömmer jag ALDRIG. Det visade sig dock att de sett fel och att det bara var en tvär böj på blodkärlet och att detta är helt ofarligt, den dagen vi fick det beskedet glömmer jag aldrig heller. Även blåsljudet var ofarligt.
  Jag tycker att du har gjort en jättefin LO av bilderna från lillkillens sjukdomstid. Man skall tillåta sig att vårda även jobbiga minnen, de är en del av den man är.
  Många kramar till dig.
  /Sandra

  SvaraRadera
 3. åååå, så d var du som gjort den fina layouten med Jennys teknik... Den är überfin!!!!

  Och sicken fin blogg du har... Jag har inte varit här förut, men det var ju tur att vi träffades i helgen, för annars hade jag inte sett allt det fina du gör :-).

  SvaraRadera
 4. WOW - some absolutely FABULOUS projects - must admit my fave is the wedding one - STUNNUNG - but the way you've used Tilda is amazing!
  Thanx for joining us at MDUC this week.
  xXx

  SvaraRadera
 5. Du är så himla duktig på LO oxå! Att du inte gjort det tidigare;O)
  Ett så vackert foto på dig och din dotter! Jag blir alldeles rörd när jag läser texten till LO´n med din son. Vilken pers! Mina tankar går till dig och din familj ikväll:O)
  Tack för din superfina och inspirerande blogg!
  Kraaamiz

  SvaraRadera